GridSQL werkt samen met de PostgreSQL-gebaseerde open source database en applicatieserver van EnterpriseDB. Door GridSQL beschikbaar te stellen onder een GPLv2 licentie hoopt EnterpriseDB dat GridSQL een standaardtool wordt voor het parallel uitvoeren van queries.

Daarnaast onthult EnterpriseDB vandaag versie 8.3 van zowel de Postgres Plus database als de Postgres Advanced Server die volgens de leverancier uiteraard meer mogelijkheden biedt. De Advanced Server kan Oracle-applicaties draaien met slechts kleine wijzigingen in de code, aldus EnterpriseDB.

IBM investeert

Gisteren werd bekend dat IBM een klein maar symbolisch aandeel heeft genomen in de open source database-aanbieder. “Wij zien deze investering als een belangrijke stap omdat het IBM de mogelijkheid biedt om te blijven participeren in de open source omgeving en communicty”, zo liet IBM in een reactie gisteren weten. In totaal heeft EnterpriseDB 10 miljoen dollar aan investeringen op weten te halen.

De afgelopen jaren heeft EnterpriseDB intensief samengewerkt met Sun Microsystems. Zo werd PostgreSQL gebundeld met Solaris 10. Eind januari kocht Sun echter MySQL waardoor de relatie onder druk kwam te staan. De officiële lezing luidt nog altijd dat de twee bedrijven blijven samenwerken. De CEO van EnterpriseDB gaf onlangs in een interview echter toe geen hoge verwachtingen meer te hebben van de samenwerking.

Bron: Techworld