Dat vindt Serguei Beloussov, algemeen directeur van Swsoft. Volgens hem vergt Vmware's virtualisatiesoftware teveel serverkracht en werkt deze trager dan nodig is.

Omdat elke virtuele machine een eigen versie van een besturingssysteem heeft, zijn beheerders veel tijd kwijt aan het patchen en updaten. "Als je duizend servers hebt waar telkens tien virtuele machines op draaien, dan heb je dus 10.000 os-varianten te beheren", stelt Beloussov.

Het product van Swsoft, Virtuozzo, laat wel meerdere machines toe maar bespaart beheerders kopzorgen, stelt Beloussov. De virtuele machines delen namelijk één os-kernel, waardoor minder patches nodig zijn en beheerders ruimte hebben voor een groter aantal virtuele machines.

Bedrijven met tien virtuele machines per server komen normaal met gigantische kosten te zitten. "De servers, de opslag en de toevoeging van extra geheugen en processors kan ze 40.000 tot 50.000 dollar per server kosten", schat Beloussov.

Beloussov geeft toe dat zijn aanpak ook nadelen heeft. Niet alleen is vereist dat bedrijven hun virtuele machines op één besturingssysteem draaien, maar heeft een falende os-kernel ook gevolgen voor elke virtuele machine op een server. Bron: Techworld