Dat maakte Firefox-directeur Mike Beltzner bekend. De eerste bèta van Firefox 3.1 zag zes weken geleden het levenslicht, de release voor bèta 2 staat vooralsnog gepland voor december. Desondanks schrijft Beltzner in een uitgebreide post op het Mozilla-forum dat een derde bèta waarschijnlijk noodzakelijk is om een aantal hardnekkige bugs te verhelpen.

In een e-mail aan Computerworld legt Beltzner uit dat een definitief besluit nog genomen moet worden, maar dat er binnen de ontwikkelploeg van Firefox weinig weerstand bestaat tegen het plan. "Als gevolg van onze pogingen om sneller nieuwe versies van onze programma's uit te geven, komen we regelmatig problemen tegen die met vallen en opstaan verbeterd moeten worden."

Een releasedatum voor bèta 3 is logischerwijs nog niet bekend, maar de kans is groot dat Mozilla begin januari een zogenaamde 'code freeze' afkondigt. Hierna kunnen er geen grote veranderingen meer worden doorgevoerd in de broncode. Beltzner benadrukt dat de nieuwe plannen geen invloed zullen hebben op de uiteindelijke releasedatum van Firefox 3.1. "De kans is groot dat de finale versie aan het einde van het eerste kwartaal van 2009 uitkomt", aldus de topman.

Naast Mozilla kondigde ook Microsoft afgelopen week aan dat het nog steeds op koers ligt met de geplande release van Internet Explorer 8. "We liggen niet achter op schema," verklaarde Windows-produktmanager Matthew Lapsen tegenover de Seattle Post-Intelligencer. "Microsoft brengt zijn producten uit op basis van kwaliteit, niet op basis van data." Bron: Techworld