De webapplicatie is gemaakt door Microsofts FUSE Labs en is op Facebooks developerconferentie F8 aangekondigd. Op Docs.com en op Facebook zelf wordt het mogelijk om Word-, Excel- en Powerpoint-documenten te maken en te delen.

Niet alleen in de naam, maar ook in de werking lijkt Docs.com op Google Docs. Je kunt documenten aanmaken of importeren en vervolgens bewerken op een webpagina, alleen of tegelijk met anderen.

Web Apps

Voor Docs.com gebruikt Microsoft dezelfde technologie als voor Office 2010 Web Apps, de webversie van het kantoorpakket van Microsoft. Groot verschil is echter dat er niet gevraagd wordt om een licentie of een Windows Live-inlog, maar dat je kan inloggen met Facebook Connect.

De eerste ervaringen zijn positief, hoewel de webapplicatie nog niet snel reageert. Vooral de koppeling met Facebook werkt prettig, schrijft PC World. Je kan vanuit Docs.com documenten delen met Facebook-vrienden, en specificeren wie het documenten mag lezen, en wie wijzigingen mag maken.

Op dit moment is Docs.com nog alleen bruikbaar met een 'invitation code'. Microsoft belooft de komende tijd geleidelijk meer gebruikers toe te laten.

Get Microsoft Silverlight