Facebook maakt geen onderscheid tussen legale hardware als de Wetek Play of illegale hardware (meestal een SBC met Kodi en een zwik aan plug-ins waarmee illegale streams bekeken kunnen worden).

Gebruikers kunnen niet langer Kodi-hardware kopen of verkopen en mensen die dat alsnog proberen worden geband. Facebook schaart Kodi onder tools waarmee versleutelde kanalen illegaal kunnen worden gedecodeerd, signalen kunnen worden geblokkeerd, afluistertools en jailbroken hardware. Het sociale netwerk staat alleen nog de verkoop van accessoires voor Kodi-apparaten toe.

Google

Het is niet de eerste keer dat Kodi (onterecht) in het verdomhoekje wordt gezet. Google plaatste eerder dit jaar de naam Kodi in een piraterijfilter waardoor gebruikers die zoeken naar informatie over de software niet langer suggesties krijgen over de software en zoektermen worden niet meer automatisch aangevuld. Ook andere bronnen noemen de software (en soms zelfs de hardware waarop de software geïnstalleerd kan worden als de Raspberry Pi) onterecht illegaal en gaan daarin zelfs zo ver dat zij met FUD strooien.

Kodi wordt door dit soort acties onterecht gezien als illegale software of software die piraterij faciliteert. En dat terwijl de organisatie er hard aan werkt om mediabedrijven tegemoet te komen. De nieuwste versie van Kodi heeft bijvoorbeeld ondersteuning voor DRM zodat er nog meer legale plug-ins (van diensten als Netflix, Amazon en Spotify) kunnen worden gebruikt en het drukt gebruikers op het hart vooral niet in zee te gaan met mensen en bedrijven die illegale pakketten op basis van Kodi verkopen.

Zowel Kodi als Facebook hebben nog niet gereageerd op vragen omtrent deze beslissing.

Lees ook: Bouw je eigen high-end mediacenter 9 makkelijke softwarepakketten voor je mediacenter 9 kant en klare mediacenters De beste Kodi-plug-ins