Amazon heeft aangekondigd per 31 december te stoppen met de verkoop van het familiepakket Windows 7. Dat leverde wat onduidelijkheid op, omdat Microsoft niets heeft gemeld over het stopzetten van de actie. Wel is bekend dat de looptijd van de actie niet duidelijk is, vanwege 'beperkte beschikbaarheid'.

In Nederland is de verkoop van dat pakket in oktober gestart, bij de viering van het eenjarige bestaan van Windows 7. Het was voor het eerst dat Microsoft een Nederlandstalige versie van Family Pack uitgaf. Het jaar ervoor kwam er alleen een Engelse versie beschikbaar.

Zolang de voorraad strekt

Een volledige licentie op Windows Home Premium is alleen al duurder dan Family Pack, dat 150 euro kost. Microsoft Nederland zegt dat het pakket tot eind maart beschikbaar is, althans zolang de voorraad strekt. Dat laatste geeft nog steeds onzekerheid over de looptijd van de actie.

Vorig jaar leverde de beperkte beschikbaarheid nog wat rumoer op, toen klanten plots na enkele weken al misgrepen. De actie van Amazon wordt zo te zien niet ingegeven door tegenvallende verkopen. Het pakket staat op de achtste plaats van populairste software.