"Google, wat zijn je plannen? Gaan we nog door?", schrijft fan van het eerste uur Frank Taylor op zijn Google Earth blog. Taylor startte de community in 2005, vlak na het publiek verschijnen van het product waarmee belangstellenden virtueel de aarde kunnen ontdekken. Waar Google de eerste jaren nog interactieve tours, een Mars-variant, een flightsimulator en historische beelden aan het product toevoegde is het nu al een tijd stil. De desktop app wordt al twee jaar niet meer ontwikkeld en Google zelf houdt zich nu ook al maanden op de vlakte over de verdere ontwikkeling.

Sterker nog, de engineer die bij Google verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van het project is via een achterdeur bij het bedrijf vertrokken. Ondertussen maakte het bedrijf begin deze maand de normaal 300 euro per jaar kostende Pro-versie gratis. "Naar mijn mening is dit geen goed teken", schrijft Taylor. "Google Earth is een geweldig product, maar het heeft zoveel mogelijk bronnen van inkomsten nodig om het voor een beursgenoteerd bedrijf als Google te rechtvaardigen."

Fans van Earth vrezen in de reacties op het onheilspellende artikel van Taylor dat het project binnenkort op het grote Google kerkhof belandt en een plekje krijgt naast producten als Reader, Wave, Video en Desktop.