Een week later dan gepland heeft het Fedora project de eerste (en enige) bèta uitgebracht van Fedora 12, codenaam Constantine. De alpha had ook een week extra nodig, dus nu komt de officiële versie uit op 17 november in plaats van op de derde.

Met deze versie besteedt het project speciale aandacht aan netbooks, door alle pakketten te optimaliseren voor de Intel Atom processors, overigens zonder de compatibiliteit met andere processors uit het oog te verliezen. Dit is mede te danken aan het Moblin project van Intel, dat Fedora als basis gebruikt. De Moblin interface kan nu dus ook worden gebruikt met deze versie van Fedora.

Verder zijn de updates voor Fedora tegenwoordig een stuk kleiner. Dat is zeker welkom, omdat het updaten voorheen eindeloos duurde. Nu is yum-presto, dat al optioneel was, default geïnstalleerd. Daardoor hoeven niet meer de hele pakketten te worden gedownload, maar alleen de veranderingen.

Natuurlijk komt de nieuwe distributie ook met een nieuwe kernel en de nieuwe versies van Gnome en KDE. De volledige lijst van verbeteringen is te lezen in de aankondiging.

Bron: Techworld