"Ik vind dat het er best goed uitziet", verklaarde Ross toen een journalist van de Seattle Post Intelligencer hem vroeg naar zijn ervaringen met IE7. Hij voegt er echter aan toe dat Microsoft met de nieuwe browser precies heeft gedaan wat het Firefox-team verwacht had, en dat een nieuwe Firefox-versie straks weer mijlenver vooruit loopt op IE.

"Ik denk dat Internet Explorer ongeveer twee stappen op ons achterloopt", zegt Ross. De medeoprichter van Firefox reageert ook op de veelgehoorde kritiek dat IE7 veel functionaliteiten van Firefox imiteert. "Ik ben daar erg voorzichtig mee. Op een bepaalde manier kopiëren ze Firefox, maar toen wij begonnen kopieerden we IE omdat we wilden dat mensen die naar ons overstapten zich thuis zouden voelen in de Firefox-wereld", aldus Ross.

Ross vindt dat Microsoft zelf verantwoordelijk is voor de opkomst van Firefox, door zo lang niet naar Internet Explorer om te kijken. "Ik denk dat Microsoft zelf verantwoordelijk is voor de spyware, adware en pop-ups die overal opdook nadat zij hun product in de steek lieten." Volgens Ross is Firefox slechts ontstaan omdat Microsoft zijn eigen browser verwaarloosde.

Gevraagd naar de antitrustzaak tegen Microsoft en de integratie van Internet Explorer in Windows, zegt Ross dat hij het ondenkbaar vindt dat een besturingssysteem geen browser bevat. De manier waarop Microsoft Internet Explorer inbouwt zorgt volgens hem echter voor veiligheidsproblemen. Gebruikers moeten kunnen kiezen welke browser ze meegeleverd willen krijgen, aldus Ross. Bron: Techworld