Aangezien Webkit-browsers al enige tijd gebruik maken van deze afwijkende functies (en web-ontwikkelaars dus ook) lijkt het niet meer dan logisch voor de Mozilla-ontwikkelaars om toe te geven en deze afwijkende standaarden toe te voegen aan Firefox.

Doordat steeds meer websites worden ontwikkeld met Webkit in het achterhoofd, komt het steeds vaker voor dat er Webkit-prefixes worden gebruikt. Deze prefixes maken echter geen onderdeel uit van de web-standaarden waardoor de kans aanwezig is dat niet alle websites hetzelfde werken in alle browsers.

Weinig keuze

De ontwikkelaars van Mozilla willen dat probleem tackelen door de Webkit-prefixes toe te voegen aan Firefox. Ze zijn er niet blij mee, maar hebben weinig keuze. "Een groot deel van het web (en dan vooral het mobile web) maakt gebruik van Webkit-prefixed CSS eigenschappen en functies."

"Het zou fijn zijn als wij in een wereld zouden leven waar web-content altijd terug zou kunnen vallen op standaarden [...] maar helaas leven wij niet in zo'n wereld." aldus Mozilla-ontwikkelaar Dan Taylor.

De extra functies en toevoegingen worden zullen hoogstwaarschijnlijk worden meegeleverd met Firefox 46 of 47 die in April of Mei uit zullen komen.