De gebruikers op de forums hebben allemaal geüpgrade van Leopard naar Snow Leopard. Op het moment dat ze al dan niet per ongeluk inloggen op het gastaccount, dan is bij terugkomst in hun eigen account alle data gewist en alle instellingen staan weer op default. Het account bestaat nog wel in /User, en het heeft ook nog de juiste naam, maar dat is zowat de enige informatie die nog is overgebleven.

Het lijkt erop dat dit niet gebeurt als het gastaccount nog niet is gebruikt in Leopard. Heb je het wel gebruikt, dan is het raadzaam om het uit te schakelen en daarna weer in te schakelen, zodat het een native Snow Leopard account wordt. Vertrouw je het gastaccount niet meer, dan wordt aangeraden om een nieuwe account zonder beheerrechten aan te maken als vervanging voor het gastaccount.

De data kan in de meeste gevallen weer worden hersteld met Time Machine backup. Heeft de gebruiker daar geen backup in gemaakt, dan is de data verloren. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de problemen van de gebruikers.

Bron: Techworld