Dat bevestigt Google tegen Computerworld. "Dit is alleen het browsercomponent van Chrome OS, niet het besturingssysteem zelf", aldus een woordvoerder van Google. "We bouwen op dit moment aan de Chrome-browser voor Mac, Linux en Chrome OS. De broncode van alle vier de browsers is openbaar."

Techblog TechCrunch ontdekte eerder deze week een map getiteld "chromeos" in de map van Chromium, de developersversie van de Google Chrome browser voor Mac OS X. Na ontdekking werd de bewuste map verwijderd, maar het lukte een lezer van TechCrunch, Jonathan Frederickson, om het bestand van 139 megabyte te downloaden en te installeren.

Browser

Frederickson stuitte op verschillende installatiefiles (.deb) die hij installeerde op zijn Linuxmachine. Wat hij vervolgens te zien kreeg lijkt erg op de browser Chrome. Verschillen zitten bijvoorbeeld in het logo. In de rechterbovenhoek van de browser zijn een klok-, batterij- en netwerkstatusindicator te zien. Op dit moment lijkt alleen de klok te werken, blogt Frederickson.

Nu blijkt dat hij ernaast zat, en dat het slechts gaat om de browserversie voor Chrome OS, die veel gelijkenis toont met een vroege versie van de browser voor Linux. PC Magazine kwam tot dezelfde conclusie door de file te downloaden en te installeren. Bij het openen van de file verscheen de boodschap: "The Web browser from Google. Google Chrome is a browser that combines a minimal design with sophisticated technology to make the Web faster, safer, and easier."