Gmail is veel goedkoper dan het zelf in de hand houden van email. Volgens de berekeningen van Forrester kost een eigen email-systeem meer dan 25 dollar per gebruiker, terwijl de teller bij Google nog vóór 9 dollar blijft steken. Exchange Online van Microsoft is zeker dubbel zo duur als Gmail, maar is nog steeds goedkoper dan een eigen systeem.

Ted Schadler, de onderzoeker van Forrester die dit allemaal heeft uitgezocht, heeft het hierbij over mailsystemen van bedrijven tot 15.000 gebruikers, dus goede kans dat jouw werkgever binnen dat bereik valt. Overigens denkt hij niet dat veel bedrijven direct helemaal overgaan op Gmail. De meeste bedrijven die hij heeft ondervraagd, geven aan dat ze een hybride vorm in gedachten hebben, waarbij ze de mailboxen van de gebruikers zelf hosten, terwijl het archiveren en filteren wordt uitbesteed.

Een andere reden die hij geeft om email weg te halen bij de systeembeheerder, is dat die dan tenminste meer tijd overhoudt om zich met andere kritieke projecten bezig te houden. Daar heeft hij waarschijnlijk een erg goed punt.

Bron: Techworld