Met de nieuwe methode zijn alle functies van Gmail gelijktijdig met het schrijven van een bericht te gebruiken. Tot nog toe moest het schrijven van een e-mail onderbroken worden en als concept worden opgeslagen.

'Rustige interface'

Een nieuw bericht wordt nu rechtsonder in beeld - vergelijkbaar met de chatfunctie - geopend en kan dan direct worden gemaximaliseerd als losstaand venster. Daardoor wordt ook het gelijktijdig werken aan meerder e-mails mogelijk.

Met het nieuw opstellen werkt Google aan zijn gebruiksvriendelijkheid. “In de nieuwe manier van opstellen komen alle knoppen en andere controlemechanismen pas tevoorschijn als je ze nodig hebt. Op die manier blijft de interface mooi rustig en kun je je volledig concentreren op het opstellen van je bericht", schrijft productmanager Phil Sharp in een blogpost.

Meer aanpassingen

Naast de nieuw interface zijn nog enkele kleine aanpassingen gedaan bij het opstellen van e-mail. Bij het toevoegen van ontvangers zien gebruikers nu ook automatisch profielafbeeldingen. De ingevulde adresblokjes zijn vervolgens verplaatsbaar tussen de velden 'Aan', 'Cc' en 'Bcc' en verkleinen weer na het invullen. Dezelfde veranderingen zijn toegevoegd bij het beantwoorden van ontvangen berichten.

Het nieuwe pop-up venster voor nieuwe e-mails:
Klik voor groot