Het experimentele Google Tone moet browserpagina's versturen alsof iemand de url even voor je opleest. Google geeft toe dat de eerste versie uit puur plezier is geboren, maar brengt de extensie toch uit voor Chrome. Het bedrijf ziet dat we steeds meer apparaten gebruiken en dat de complexiteit om data onderling te versturen meegroeit. Deze Shazam-achtige tool moet uitkomst bieden. Het is een soort audio-versie van de QR-code.

Als een stem

Tone werkt zoals de menselijke stem dat doet. Het verstuurt een geluid - die helaas niet door muren gaat dus je moet altijd in dezelfde ruimte zitten - richting de microfoon van een ander device. Een stemgeluid klonk echter verschrikkelijk en werkte suboptimaal, dus kozen de makers voor het archaïsche DTMF (Dual-tone multi-frequency) protocol, de bekende toetstonen in een telefoon, schrijft Google.

Google Tone is alleen betrouwbaar op de korte afstand, zelfs als het volume laag is. De extensie is beschikbaar voor Chrome. Vervolgens open je een nieuw tabblad met de url die je wilt delen, zet je het geluid aan en drukt op de Tone-knop. Wat volgt is een reeks tonen en een klikbare notificatie op apparaten in de buurt.