Dat zegt Brian Rakowski, de productmanager van Google Chrome, tegen Cnet. "We ontwikkelen momenteel tegelijk voor Mac en Linux en de voortgang gaat gelijk op."

Het programmeerteam van Google is al in staat onder Mac OS X en Linux webpagina's te renderen, maar aan de gebruiksinterface moet nog worden gesleuteld. Volgens Rakowski wordt er nog gewerkt aan het stabiel maken van de Mac-versie, voordat met het bouwen van features kan worden begonnen.

Extensies

De nieuwe versie van Chrome krijgt ook ondersteuning voor extensies door middel van Greasemonkey-scripts, die webpagina's kunnen aanpassen. Volgens Rakowski wordt met die ondersteuning de basis gelegd voor toekomstige extensies voor Chrome. Die browseruitbreidingen zijn voor Firefox al erg populair.

"Op termijn krijgt Chrome meer mogelijkheden, zoals de mogelijkheid een eigen toolbar samen te stellen", aldus Rakowski.

Prebèta 2.0

Vorige week maakte Google de eerste testversie van Chrome 2.0 bekend met diverse verbeteringen en aanvullingen. Google Chrome werd vier maanden gelanceerd en heeft in de meeste landen een marktaandeel van minder dan 2 procent.