Deze bekentenis doet Dave Girouard, president Google Enterprise, in een interview met ZDNet. Docs is als geheel veel minder volgroeid dan Gmail of Google Calender, aldus Girouard. "Dat weten we ook. We zouden mensen niet vragen Microsoft Office in te ruilen voor Google Docs, omdat het nog niet volwassen genoeg is." Volgend jaar moet er een punt bereikt zijn waarop de dienst aan de wensen voldoet van de meerderheid van de gebruikers.

30 tot 50 updates

Het komende jaar worden er tussen de dertig en vijftig updates uitgevoerd om Docs uit te bouwen. Het gaat om verbeteringen en uitbreidingen van de functionaliteit maar ook om het verhogen van het prestatieniveau.

"Dat in acht genomen, denk ik toch niet dat Office helemaal zal verdwijnen." Volgens Girouard zal het pakket van Microsoft eerder dienst doen als software voor gespecialiseerde gebruikers. Hij trekt de vergelijking met de huidige doelgroep van Photoshop. Office is volgens hem een 'overkill tool' voor veel gebruikers.

Internetgeneratie

Girouard doet deze beweringen terwijl Microsoft recent aankondigde flink te snijden in de kosten voor het gebruik van online Office, zijn tegenhanger voor de diensten van Google. Toch denkt Girouard dat de marktvraag verkopers zal dwingen om de verkoop van bedrijfseigen software totaal af te zweren.

Hij gaat uit van de internetgeneratie, die vanaf het begin blootgesteld is aan de voordelen en idealen van open formaten. Die jongeren hebben een sterk geloof ontwikkeld in het bezit van eigen data. Ze willen zelf bepalen wanneer ze iets willen terughebben en wanneer het gebruikt kan worden, legt Girouard uit. Deze idealen worden volgens hem meegenomen naar het bedrijfsleven waar de internetgeneratie nu binnenkomt.