Chrome 2.0 is gebaseerd op een geheel nieuwe versie van de WebKit, zo laat het ontwikkelteam weten op de documentatiepagina van het Chromium-project waarop Chrome is gebaseerd.

Waar de eerste versie draaide op de versie van WebKit die ook werd gebruikt door Safari 3.1, zijn er volgens Google in de tussentijd veel verbeteringen aangebracht door het WebKit-team. Chrome 2.0 maakt daarom gebruik van versie 528.8 van WebKit, waardoor een groot aantal van de nieuwe functies in de browser mogelijk zijn geworden.

Volledig inzoomen en scrollen

Één van die nieuwe functies is de mogelijkheid om in te zoomen op een pagina. In de vorige versie van de browser was het alleen mogelijk om de tekst op een pagina te vergroten of verkleinen, met alle gevolgen voor de lay-out van dien.

De nieuwe optie, genaamd Full-page zoom, stelt de gebruiker in staat om in te zoomen op de gehele pagina, dus ook afbeeldingen en geneste objecten. Daarnaast is het nu mogelijk om een pagina automatisch te laten scrollen door de middelste muisknop in te drukken en aan te geven in welke richting de pagina moet scrollen.

Form AutoComplete

Het gebruik van de nieuwe WebKit voor Chrome 2.0 betekent ook dat de browser een nieuwe reeks CSS-mogelijkheden ondersteunt, waaronder het gebruik van CSS Gradients, CSS Reflections en CSS Masks. Een andere nieuwe optie die is de veelgemiste Form AutoComplete-functie, die in Chrome 0.2 ontbrak.

Google benadrukt op de documentatiepagina dat het niet gaat om de mogelijkheid om complete formulieren automatisch in te vullen (zoals bij Google Toolbar) maar om de mogelijkheid om de inhoud van velden in formulieren automatisch af te maken tijdens het typen, wanneer de gebruiker al eens eerder informatie heeft ingevuld in een gelijksoortig veld.

Profielen

De prebèta van versie 2.0 bevat nog steeds geen ondersteuning voor de Google Toolbar, al is er wel een optie toegevoegd voor het importeren van Google Bookmarks, een optie die door veel gebruikers werd gemist. Eenmaal geïmporteerd zijn de bookmarks echter niet gekoppeld aan de Google Bookmarks, nieuwe bookmarks worden dus niet automatisch aan de browser toegevoegd.

Helemaal nieuw is de ondersteuning van verschillende profielen, waardoor het voor de gebruiker mogelijk wordt om, zonder de browser af te sluiten, over te schakelen naar een ander profiel, met daarin andere bookmarks, een andere geschiedenis en andere cookies. De spellingscontrole is daarnaast ook verbeterd. Door met de rechtermuisknop te klikken op een tekstveld kan de spellingscontrole in- of uitgeschakeld worden of er kan worden gekozen voor spellingscontrole in een andere taal.

Tabbladen kunnen in deze versie van Chrome worden gesleept naar het bureaublad, waar ze op één van de docking-posities kunnen worden geplaatst. Ook kunnen de tabbladen binnen de browser aan de zijkant worden geplaatst in plaats van aan de bovenkant.

Veiliger

Chrome 2.0 biedt tot slot volgens Google ook meer veiligheid, onder andere door de implementatie van een nieuwe versie van SafeBrowsing. Dit systeem zou nu sneller moeten werken, betrouwbaarder zijn en minder vaak gebruik hoeven te maken van de harde schijf. Chrome 2.0 heeft daarnaast een eigen implementatie van het HTTP network protocol en biedt gebruikers daarnaast de mogelijkheid om de browser te dwingen alleen pagina's te openen met een https-url. Sites met SSL certificate errors zullen in deze modus niet laden.

Tot slot biedt de browser ook user script support, waarmee het mogelijk is om scripts van gebruikers te draaien binnen Chrome 2.0, vergelijkbaar met Greasemonkey voor Firefox. De prebèta is vooralsnog alleen te downloaden via het developer channel van Google.