Met de overname is volgens Techcrunch een bedrag van circa 25 miljoen dollar gemoeid. Met de techniek van DocVerse is het onder meer mogelijk binnen Microsofts Office samen te werken aan documenten.

DocVerse werd in 2007 opgericht door Microsoft-veteranen Shan Sinha en Alex DeNeui. DocVerse werkt via een plugin. Individueel gebruik was tot 10 documenten gratis. Met meerdere mensen aan documenten werken kostte vanaf 6 dollar per maand.

EtherPad wordt PiratePad

Onlangs nam Google ook al het bedrijf AppJet over. Dit bedrijf biedt soortgelijke diensten. Met de overname van AppJet kwam ook de online tekstverwerker Etherpad in handen van Google. Het AppJet-team gaat onderdeel uitmaken van de afdeling die werkt aan Google Wave.

De broncode code van Etherpad heeft Google vorige week open source gemaakt. De Zweedse Piraten Partij bracht vervolgens op basis van de Etherpad-code de site PiratePad online.

Online Office

Google wil met de overnames de strijd op gebied van online tekstverwerking opvoeren. Microsoft komt in 2010 met een gratis online versie van Office, als rivaal voor Google Docs. Microsofts online Office-dienst lijkt qua vormgeving op de deskopapplicaties van Office, maar heeft minder functies dan Google Docs. Zo is het in de gratis versie niet mogelijk live met meerdere mensen aan hetzelfde document te werken.

Yelp en Trulia

Google lijkt zijn boodschappenlijstje nog niet te hebben afgerond. Zo voerde Google onderhandelingen met horecarecensiesite Yelp, hoewel die deal afgeblazen lijkt. Google kan de data van Yelp gebruiken voor zijn lokale zoekdiensten, onder meer via Google Maps.

Ook de huizenzoeksite Trulia is in het vizier van Google, meldt AllThingsD. De waarde van de zoeksite voor koopwoningen ligt volgens AllThingsD tussen 150 en 200 miljoen dollar.