Google maakt het mogelijk om in de Chrome-versie in Mac OS X bestandsassociaties te maken met Chrome-apps. Daardoor is het mogelijk om na het klikken op een bestand in Finder direct een Chrome-app te openen.

De nieuwe functionaliteit zit in de Canary-testversie van Chrome, meldt Google-medewerker Fran├žois Beaufort. In het openen met-menu in OS X verschijnen ook Chrome-apps. Gebruikers kunnen instellen om bepaalde bestanden automatisch in specifieke Chrome-apps te openen. Zo zijn tekstbestanden te openen met de Chrome-extensie Text en zijn afbeeldingen met diverse Chrome-apps te openen.

Binnenkort ook voor Windows

De feature is te activeren door de flag chrome://flags/#enable-apps-file-associations aan te zetten. De nieuwe functie zal uiteindelijk beschikbaar komen voor de stabiele versie van Chrome op OS X, maar wanneer dat gebeurt, is nog niet duidelijk. Google wil soortgelijke bestandsassociaties gekoppeld aan Chrome-apps ook voor Windows mogelijk maken.

Door de nieuwe integratie in het besturingssysteem kunnen webapps nog meer de rol van traditionele software overnemen. Dat is in het voordeel van Google omdat het leidt tot meer gebruik van zijn Chrome-browser.