De Chrome browser krijgt een restyle om de zakenwereld beter te kunnen bedienen. It-afdelingen kunnen voortaan veel meer controle uitoefenen op de browsers van gebruikers.

De browser was in eerste instantie meer op individuen gericht en niet op bedrijven, net als bijvoorbeeld Android. Google heeft recentelijk ook getracht dat platform aantrekkelijker te maken voor zakelijk gebruik, met bijvoorbeeld ondersteuning voor Microsoft Exchange.

Beheerfuncties

Het resultaat van de inspanningen voor beheerders zijn te vinden op Google’s Chrome administrative information website. Er zijn quick-start guides te vinden voor admins, policy templates om groepspermissies in te stellen en een lijst van te tweaken instellingen die geforceerd kunnen worden door policies.

De beheerder kan deze instellingen bijvoorbeeld gebruiken om bepaalde plug-ins te blokkeren, de standaard homepage in te stellen, synchronisatiediensten onmogelijk te maken en automatische updates uit te zetten of bepaalde intervallen te forceren wanneer er op updates gecheckt wordt.