De nieuwe Droid X draait ironisch genoeg nog helemaal niet op Froyo, maar heeft nog Android 2.1 aan boord. De telefoon zal later wel een upgrade krijgen.

Tim Bray gaat in een post op het Android developers blog verder in op het open sourcen van Froyo. Het belangrijkste in zijn post is dat Google de code overzichtelijker heeft gemaakt. “ We hebben onze source tree zo gestructureerd dat closed-source modules beter zijn gescheiden van open source modules”, schrijft hij.

Verder zijn er veranderingen aangebracht om onbedoelde afhankelijkheden van closed-source software te verwijderen. Alle configuratiefiles die nodig zijn om het OS te bouwen zitten er nu ook bij, dus het volledige open source systeem zou nu te bouwen en te booten moeten zijn zonder er iets aan te veranderen. Blijkbaar begint het nu echt op een open source project te lijken, schrijft Jean-Baptiste Queru over de code drop op LWN.net.

Bray vertelt verder dat Google bijdragen krijgt van meer dan 20 verschillende bedrijven. Bovendien zouden ze bij Google nu veel sneller reageren op bijdragen. Binnen een paar werkdagen zou de code bekeken moeten worden. Belangrijk voor de applicatieontwikkelaars is dat Google ontwikkeltools binnen het open source project bouwt. Wat dat betreft zijn er voor de ontwikkelaars dus geen verrassingen.

Bron: Techworld