Google heeft gisteravond aangekondigd te werken aan Backup and Sync, een nieuwe tool die gebruikers moet helpen bestanden en foto's over te hevelen van hun computers naar Google Drive. Er wordt echter niets gezegd over een eventuele Linux-versie van de client, iets dat veel mensen in de community tegen het zere been stoot.

Het zou geen al te grote verrassing moeten zijn aangezien er ook nooit een officiële versie van Google Drive voor Linux is uitgebracht, maar veel gebruikers in de community reageren alsnog verrast en teleurgesteld dat Google deze kans niet grijpt eindelijk een Linux-versie uit te brengen.

"Ja, het ziet er naar uit dat wij weer eens in de kou worden gezet (wat wij, als pinguïns wel gewend zijn)," schreef Joey Sneddon op OMG Ubuntu.

Ook op Twitter laten verschillende Linux-gebruikers weten niet blij te zijn met Google's beslissing:

Sneddon laat verder weten dat er natuurlijk wel 3rd-party-oplossingen zijn om alsnog Google Drive te integreren in de file-managers van de gemiddelde Linux-distributie, maar veel van deze clients zijn onaf, hebben vage privacy policies of worden simpelweg niet meer ondersteund.

De nieuwe Backup and Sync-app komt 28 juni uit.