Google heeft een officiële Outlook-plugin voor zijn chatdienst Hangouts vrijgegeven. Daarmee kunnen gebruikers van Microsofts desktopsoftware videogesprekken voeren met hun Hangouts-contacten. Ook is het mogelijk om videogesprekken in Outlook-kalenders in te plannen. Chatten kan nog niet met de plugin.

Momenteel alleen voor bedrijven

De extensie lijkt alleen bedoeld voor bedrijven: Google Apps for Business of een Chromebox, een desktopcomputer met Chrome OS, zijn nodig. Het is nog niet duidelijk of en wanneer de Outlook-plugin later ook voor andere gebruikers beschikbaar komt.

Bij videoafspraken zijn personen binnen hetzelfde Google Apps-domein toe te voegen. Externe gebruikers zijn pas toe te voegen nadat het videogesprek is gestart.

Bestandsassociaties OS X

Vorige week voegde Google al in Mac OS X de mogelijkheid toe om bepaalde bestanden automatisch te laten openen in bepaalde webapps in de Chrome-browser. OS X-gebruikers kunnen bestandsassociaties te maken met Chrome-apps. Daardoor is het mogelijk om na het klikken op een bestand in Finder direct een Chrome-app te openen. Google wil soortgelijke bestandsassociaties gekoppeld aan Chrome-apps later ook voor Windows mogelijk maken.