Google overweegt daarnaast nog diverse andere toevoegingen voor Google Apps. Het gaat daarbij onder meer om applicaties voor video, aantekeningen, webloggen en discussies, zo zegt Matthew Glotzbach van de zakelijke afdeling van Google.

Google probeert zijn Google Apps steeds meer tot een serieuze concurrent van Microsoft Office te maken. Glotzbach ontkent echter dat het Google's bedoeling is om Microsoft het leven zuur te maken. "Het is niet zo dat ik 's ochtends wakker word met de gedachte: hoe kan ik Microsoft en IBM verslaan?"

Eerder deze maand introduceerde Google al api's die het mogelijk maken om webgebaseerde applicaties offline te gebruiken. De api's, die de naam Google Gears hebben meegekregen, zijn nog in bèta.

Gebruikers drongen er bij Google op aan om deze mogelijkheid toe te voegen. "We kregen veel vragen van grote bedrijven die gewend zijn aan Lotus Notes en Microsoft Outlook", aldus Glotzbach. Bij deze applicaties is het wel mogelijk om offline door te werken. Bron: Techworld