Door deze zet komt Google veel meer hetzelfde vaarwater terecht als Microsoft, die het Officepakket al jaren door verschillende partijen laat doorverkopen. Dat kunnen bijvoorbeeld intrenetproviders, softwareverkopers of systeemintegratoren zijn.

De afspraken die Google met verschillende resellers gemaakt heeft, geven hen de ruimte om naast het pakket van Google ook eigen services aan te bieden, zoals technische ondersteuning. Doordat de resellers hun eigen diensten kunnen combineren met het pakket van Google, mogen zij ook de prijs bepalen voor het Google Appspakket. Een los pakket kost vijftig dollar per jaar.

Om zo veel mogelijk resellers aan te trekken om Apps Premier aan te gaan bieden, geeft Google 20 procent inkoopkorting op het Appspakket en wil het trainingen en handleidingen gaan uitgeven aan het personeel van de winkels.

Geïnteresseerde partijen kunnen zich via internet aanmelden om het pakket van Google te gaan verkopen. En om meer zakelijke klanten te verleiden om het online dienstenpakket aan te schaffen, heeft Google de limiet verhoogd van het aantal werknemers dat een organisatie kan laten werken met de standaardeditie van Apps Premier.

Gartner analist Tiffani Bova denkt dat Google een slimme stap heeft gezet door Apps Premier door andere partijen te laten doorverkopen. "Google had beperkt succes in het aantrekken van nieuwe klanten via een enkel verkoopkanaal," zo zegt zij tegenover persbureau Reuters. Gartner schat dat ongeveer 200.000 mensen Google Apps Premier gebruiken nadat Google het vanaf februari 2007 het via internet begon aan te bieden.

Van de gebruikers zijn de meeste individuen en kleine ondernemingen die het pakket via internet hebben aangeschaft. Maar door het applicatiepakket via andere partijen door te verkopen, hoopt Google ook de grote ondernemingen te bereiken. Tot nu toe maakt vooral Microsoft de dienst uit in dit territorium.

Google moet dit gebied nog gaan verkennen, maar heeft de afgelopen maanden wel een aantal trials gehouden met 50 resellers verspreidt over 25 landen. En in april 2008 sloot het internetbedrijf een deal met salesforce.com om elkaars diensten te combineren.