Google heeft aangegeven te stoppen met de Cloud Print dienst. Deze dienst geeft gebruikers de mogelijkheid te printen vanaf elk apparaat dat aan het internet hangt. Hierdoor hoeft men zich geen zorgen te maken over drivers. “Cloud Print, Google's cloud-gebaseerde printoplossing die sinds 2010 in bètaversie is, wordt per 31 december 2020 niet meer ondersteund. Vanaf 1 januari 2021 zullen apparaten in alle besturingssystemen niet langer in staat zijn om met Google Cloud Print te printen. Wij raden u aan om het komende jaar een alternatieve oplossing te vinden en een migratiestrategie uit te voeren,” schrijft Google in een blogpost.

“Google heeft de native printervaring voor Chrome OS verbeterd en zal functies blijven toevoegen aan native printing. Voor omgevingen naast Chrome OS, of in multi-OS-scenario's, raden wij u aan om de eigen afdrukinfrastructuur van het betreffende platform te gebruiken en/of samen te werken met een leverancier van afdrukoplossingen.”

Gebruikers die toch op dezelfde manier willen blijven printen kunnen gebruik maken van alternatieven als Free Mobility Print.

Maak jij gebruik van Google Cloud Print?
Ja
Nee
Ik wist niet eens dat het bestond
Create free online surveys