Google-ceo Eric Schmidt maakte gisteren op de IFA bekend dat Google TV nog dit najaar in de VS wordt gelanceerd en volgend jaar in de rest van de wereld. Met Google TV is het mogelijk om on demand video te kijken en alle websites via de televisie te bezoeken. Daarnaast is het mogelijk om Android applicaties op geschikte toestellen te installeren.

Geïntegreerd

In tegenstelling tot het vorige week opnieuw gelanceerde Apple TV werkt Google TV niet met een los kastje, maar kunnen televisiefabrikanten het systeem integreren in de firmware van hun toestellen. Net zoals bij Android hoeven fabrikanten hiervoor niet te betalen.

Sony en LG lieten op de IFA al de eerste televisies met Google TV zien. Logitech brengt een externe box uit voor televisies zonder Google TV. Volgens Schmidt is Google daarnaast nog aan het praten met verschillende fabrikanten die een Google TV op de markt willen brengen.

Content

Schmidt benadrukt tegen Reuters dat het niet de bedoeling van Google is om content te gaan produceren. Hij zegt wel dat Google met verschillende productiehuizen samen zal gaan werken om goede content naar Google TV te brengen.