Ontwikkelaars van SAP hebben de applicatie Gravity gebouwd voor Wave. In een demo laat SAP zien hoe meerdere mensen tegelijk werken aan een procesmodel voor een hypothetische bedrijfsfusie. Na afronding wordt het model geëxporteerd naar SAP's BPM-software.

Salesforce heeft een Wave-extensie gemaakt die moet helpen bij het stroomlijnen van het werk van klantenservicemedewerkers. Klanten kunnen via een Wave een conversatie beginnen met een geautomatiseerde servicebot. Als de robot de vragen niet kan beantwoorden, dan vraagt Wave een vertegenwoordiger van vlees en bloed de klant verder te helpen. De gehele conversatie wordt opgeslagen in de servicecloud van de Salesforce-gebruiker.

Wave extension store

In een blogpost schrijft Google te broeden op plannen om munt te slaan uit een "Wave extension store". Op die manier denkt Google developers aan te moedigen om te gaan ontwikkelen voor Wave.

Wave was in eerste instantie alleen beschikbaar voor een select groepje developers, maar werd woensdag onder 100.000 mensen verspreid die om een uitnodiging hadden gevraagd. Die mensen mogen vervolgens weer een aantal mensen uitnodigen. Sindsdien is een enorme run op uitnodigingen ontstaan.

'Wave is nog niet klaar voor bedrijven'

Hoewel Wave veel technische mogelijkheden biedt, denkt Redmonk-analist Stephen O'Grady dat het systeem nog niet klaar is voor het bedrijfsleven. "Voor zowel softwaremakers als bedrijven moet de gebruiksvriendelijkheid beter worden", zegt hij tegen de IDG News Service. "De technologie is nog steeds intimiderend voor minder technische gebruikers. Google zou er goed aan doen om samen met potentiële partners de onnodige complexiteit uit het systeem te halen, en alleen de zakelijke functies in Wave te tonen."

In een andere blogpost erkent Google dat Wave een werk in uitvoering is.. Zo is het bijvoorbeeld nog niet mogelijk om een deelnemer te verwijderen uit een Wave-conversatie, kan je nog geen groepen definiëren, is er nog geen manier om toegangsrechten voor collega-Wavers te configureren en is er nog geen modus voor conceptversies.