58 Procent van de ondervraagde grote bedrijven in Europa en Noord-Amerika heeft twijfels over de veiligheid van open source software. Bij kleine en middelgrote bedrijven ligt dat percentage nog hoger: ongeveer tweederde maakt zich zorgen over open source. Bij grote bedrijven bestaat duidelijk minder koudwatervrees: slechts 9 procent maakt zich 'grote zorgen', terwijl dat percentage in het MKB op 45 procent ligt.

Ruim de helft van de ondervraagde mkb-bedrijven (57 procent) denkt dat open source software lastig te implementeren is. Bij grote bedrijven ligt dat percentage op 32 procent. Daarnaast maakt 68 procent van de MKB'ers zich zorgen over de ondersteuning voor open-source software, tegen 47 procent van de grote bedrijven.

Ondertussen lijken bedrijven zich minder zorgen te maken over Software as a Service (SaaS). Van de MKB-bedrijven die niet zijn geïnteresseerd in SaaS, noemt 27 procent security als reden. In 2007 lag dat percentage nog op 57 procent. Bij grote bedrijven namen de security-zorgen eveneens af: van 47 procent in 2007 naar 31 procent nu.

Voor het onderzoek ondervroeg Forrester tussen december 2008 en februari dit jaar 2.227 IT-bestuurders in de VS, Canada, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Bron: CIO.nl Bron: Techworld