Op hun weblog legt het iPhone DevTeam uit hoe de hack werkt. Zo is er een uitgebreide handleiding te vinden, en ook de benodigde bestanden staan online. De hack is toepasbaar op beide generaties van de iPhone, en ook de eerste generatie iPod Touch wordt ondersteund.

Ondanks deze ontwikkelingen lijkt de kans klein dat er op korte termijn een Linux-versie voor de iPhone verschijnt. Uit een demonstratiefilmpje blijkt dat de Linux-shell alleen nog via een usb-aansluiting en een extern apparaat is op te starten. In het filmpje is ook te zien dat de bootloader, kernel en Busybox inmiddels werken, maar dat enkele essentiële functies nog ontbreken; er is bijvoorbeeld er nog geen ondersteuning voor het touchscreen, de accelerometer en draadloze netwerken, en geen geluid. Verder is het wel mogelijk om gegevens uit het NAND-geheugen te lezen, maar wegschrijven is nog niet mogelijk.

Hoewel de implementatie op dit moment amper bruikbaar is, toont het wel aan dat het in principe mogelijk is om een ander besturingssysteem dan dat van Apple op de iPhone te draaien. Een port van Google Android behoort hierdoor ook tot de mogelijkheden. De hackers van het DevTeam –eerder ook verantwoordelijk voor het jailbreaken van de iPhone-software – hopen daarom dat Android-ontwikkelaars hun voorbeeld gaan volgen. Bron: Techworld