Er is een brede discussie gaande in Amerikaanse (tech-)media over de kwaliteit van de apps van Apple, zoals Mail, Photo's, iTunes en iCloud, Drie Apple-watchers leiden een discussie over dat item, John Gruber, Walt Mossberg en Jim Dalrymple, en ze zijn het met elkaar eens: Apple lijkt zijn eigen apps een beetje uit het oog verloren te zijn en dat is geen goed teken.

Mossberg schrijft bij The Verge dat de apps van Apple door de jaren heen "in kwaliteit en betrouwbaarheid" hebben ingeboet. Andere invloedrijke bloggers reageren daarop, en geven Mossberg gelijk. Dalrymple neemt als voorbeeld Apple Music, waarbij er meer aandacht was voor beroemdheden op het podium tijdens de presentatie ervan, dan dat er aandacht ging naar de kwaliteit van het product.

Hardware is beter dan software

"Het verschil in kwaliteit tussen de hardware en software van Apple wordt groter", zegt ook Gruber, "het lijkt wel of de software wat aan de aandacht van Apple is ontsnapt." Volgens hem komt dat mede doordat Apple als nodig zijn software OTA kan updaten, iets dat natuurlijk met hardware niet kan. Daarom gaat er meer aandacht uit naar de kwaliteit van de hardware voordat die op de markt verschijnt.

Apple heeft gereageerd bij Mossberg, en zegt dat zijn softwareteams net zo hard hun best doen als ze altijd al hebben gedaan, meldt ook Business Insider, die de discussie eveneens heeft opgepakt.

En wat vind jij ervan?