Volgens het wereldwijde onderzoek van Evans Data Corporation zitten de meeste ontwikkelaars die aan SaaS-projecten (Software as a Service) meewerken nu nog in de VS. Bedrijven beginnen langzaam overtuigd te raken van de voordelen van SaaS.

'Geen overwaaiende trend'

John Andrews van Evans Data noemt bijvoorbeeld de lagere kosten en het eenvoudige gebruik van SaaS als redenen voor de belangstelling. Volgens hem tonen de cijfers voor 2009 duidelijk aan dat SaaS 'geen trend is die snel zal overwaaien'.

Ben Hoelting, ontwikkelaar uit Colorado Springs, zegt zowel SaaS als traditionele on-premise software te gebruiken. Hij constateert dat 'de scheiding tussen webontwikkelaars en Windows-ontwikkelaars begint te verdwijnen'. Het grote voordeel van SaaS-applicaties is volgens Hoelting het werken via de browser waardoor geen ondersteuning voor verschillende besturingssystemen nodig is.

Clouddiensten

Uit de studie blijkt dat de acceptatie van clouddiensten minder groot is bij ontwikkelaars: minder dan tien procent geeft aan hiervan gebruik te maken. Wel zei een kwart van alle respondenten te verwachten 'op een gegeven moment' clouddiensten te zullen afnemen.

Bron: Webwereld Bron: Techworld