Alle doemdenkers bij de NOS ten spijt: het internet is niet ten onder gegaan aan de populariteit van het Nederlands elftal. Alles draaide vrolijk door. Er werden wel streamingrecords gebroken.

Ondertussen zou T-Mobile de problemen met hun internet meltdown onder de knie hebben. Maar het bedrijf krijgt een dwangsom van vijf miljoen euro, omdat ze de gekochte frequenties niet voldoende gebruiken. Natuurlijk is de provider het er niet mee eens. Overigens dreigt de toekomst te worden dat je mogelijk meer gaat betalen voor grootverbruik met de mobiel.

SCO is in zak en as nu ze geen nieuwe poging mogen wagen om het intellectueel op UNIX op te eisen. Geen nieuwe zaak tegen Novell betekent ook het einde van de miljardenclaim tegen IBM. Google bespeelt het recht zij noemen censuur een schending van handelsverdragen. Kortom: het is een nieuwsrijke week.

ICT Roddels is een wekelijkse podcast van Brenno de Winter in samenwerking met Webwereld. Daarbij bespreken we het nieuws uit de ict-industrie, brengen we leuke wetenswaardigheden en hebben we met regelmaat ook interviews.