Teams is beschikbaar als publieke preview, Microsofts idee van een bètaversie, en technische informatie over de Linux-versie en de installatie ervan vind je hier. De app waarmee werknemers kunnen chatten, (video)bellen en Office-documenten kunnen uitwisselen, biedt volgens Microsoft ondersteuning voor de 'kernfunctionaliteiten'. Niet alle features van die je in Windows hebt zijn dus ook beschikbaar op Linux.

De Linux Foundation toont zich in de aankondiging van Microsoft enthousiast over deze zet. "Ik ben verheugd om te zien dat Microsoft erkent hoe bedrijven en onderwijsinstellingen Linux gebruiken om hun werkcultuur te transformeren", aldus Linux Foundation-directeur Jim Zemlin.

Teams is een logische zet voor Microsoft, omdat veel ontwikkelaars op Linux werken en deze daarmee Teams-concurrenten gebruiken. Zo is Slack al langer beschikbaar als bèta voor dat platform. Door Teams multi-platform in de markt te zetten, kan Microsoft wellicht ontwikkelaars betrekken in de communicatie-app die vaker bedrijfsbreed wordt gebruikt.