Remix OS is ontworpen door Jide om een alternatief te bieden aan standaard besturingssysteem-gebruikers en draait op bijna elke Intel of AMD-pc. Hoewel het systeem behoorlijk is verbouwd, is het nog wel compatibel met alle apps die te vinden zijn in Google's Play Store. Het systeem is gebaseerd op het al langer beschikbare Android-x86 project.

In tegenstelling tot andere Android-systemen maakt dit systeem gebruikt van een "windowed app interface" waardoor Remix OS veel weg heeft van een modern Windows of Chrome-uiterlijk. Meerdere apps kunnen tegelijkertijd in aparte vensters worden gedraaid, er is een "start-knop" aanwezig en zelfs het klikken op de rechter-muisknop is mogelijk.

Alfaversie

Versie 2.0 (gebaseerd op Android Lollipop) van Remix OS is binnenkort gratis beschikbaar maar bevindt zich nog wel in de alfa-fase. Niet alles zal dus nog goed werken maar je kan al een heel eind komen. Het systeem kan geïnstalleerd worden op een partitie van je harde schijf of geboot worden als live-systeem van een usb-stick.

De mensen van Jide hebben ook een desktop-computertje via Kickstarter op de markt gebracht. Het $70 kostende apparaatje heeft een quad-core cortex A53 processor, 2GB RAM en 16 GB flash-opslag aan boord.

*Update* Remix OS is inmiddels beschikbaar en is hier te downloaden.