Nog geen woord van Microsoft over de kosten van aanschaf van het nieuwe besturingssysteem Windows 10. Geen woord over de eventuele kosten van de updates van Windows 10. De focus voor Microsoft is wel duidelijk: eerst iedereen overkrijgen vanaf oudere versies van Windows naar de nieuwste versie.

Want, zo meldt Cnet dan ook fijntjes, Microsoft wil 1 miljard apparaten met Windows 10 in de markt hebben in 2018. Met dus een jumpstart door gebruikers van Windows 7 en Windows 8.1 gratis en voor niks over te laten stappen. Maar tijdens de conferentie BUILD kon geen enkele Microsoft-manager wat vertellen over het prijsbeleid rond Windows 10 na het "gratis" jaar.

Onduidelijkheid over de prijs is met een reden

En die onzekerheid rond het toekomstig prijsbeleid heeft een reden, zo legt Cnet fijntjes uit. Immers, dat brengt mensen ertoe zo snel mogelijk hun besturingssysteem te upgraden naar de nieuwste versie; te lang wachten kan mogelijk veel geld kosten.

Nu gaat Microsoft waarschijnlijk zijn besturingssysteem updaten via de strategie die Apple ook heeft en wat gangbaar is in de wereld van mobiele telefoons en tablets: het bestaande besturingssysteem wordt geüpgrade naar een nieuwere versie en het kopen van nieuwe hardware is daarbij niet (meer) nodig.

Maar gaat Microsoft daar een prijskaartje aan hangen?

*Update*

Inmiddels zijn de prijzen van Windows 10 bekend. Lees hier hoeveel Windows 10 kost.