Binnenkort komt Hound uit (op Android en iOS), maar om alvast wat reuring te creëren heeft het concern een demo gepubliceerd. Als we daarop af mogen gaan, kunnen Siri, Cortana en Google Now binnenkort inpakken.

Maker SoundHound is bekend als Shazam-kloon, maar het bedrijf timmert duidelijk aan de weg. Hound is razendsnel en begrijpt verschillende vragen die achter elkaar worden gesteld probleemloos. Zonder aarzelen komen één voor één de gewenste antwoorden. Of wordt prompt om aanvullende informatie gevraagd.

Paniekstem

De demo draait voornamelijk om weetjes en feitjes, en zoals we weten is de computer daar tegenwoordig onverslaanbaar. Hoe laat de zon op gaat in Tokio op 10 mei 2023 klinkt moeilijk, maar is met toegang tot talloze databases simpel te beantwoorden.

Desalniettemin maakt Hound indruk in de demo. Het belangrijkste euvel lijkt dat Hound eigenlijk te snel is, tenminste, vooral te snel en te paniekerig praat. Daar wordt de gebruiker op den duur helemaal kriegel van, maar dat is eenvoudig aan te passen.