Palm stond al een tijd duidelijk in de etalage. De laatste tijd waren er geruchten dat Levono, Dell of HTC de fabrikant zouden kopen, maar nu is het dus HP dat er met de buit vandoor gaat.

Nieuwe apparaten

Het gaat HP vooral om WebOS, zo blijkt uit het persbericht. “Het innovatieve besturingssysteem van Palm is het ideale platform om de mobiele strategie van HP mee uit te breiden en om een unieke HP-ervaring te creëren over verschillende mobiele apparaten”, zegt Todd Bradley vice president van HP en voormalig CEO van Palm.

HP wil WebOS niet alleen inzetten op telefoons, maar ook op tablets. Op dit moment heeft HP een aantal Windows Mobile telefoons die geen potten kunnen breken, en het heeft een tablet met Windows 7 aangekondigd. Met de overname van Palm slaat HP een heel nieuwe weg in met een ander besturingssysteem, dat op Linux is gebaseerd.

WebOS

Palm is een oude rot op het gebied van handsets, maar de laatste jaren kon het geen vuist meer maken tegen de iPhone van Apple, Android van Google en de Blackberry van RIM. Om het tij te keren bracht het halverwege vorig jaar WebOS op de markt gebracht in combinatie met de Palm Pre. WebOS kreeg goede recensies, maar de telefoon is nooit aangeslagen.

Voor de ontwikkeling moest Palm zich wel diep in de schulden steken, maar dat geld werd niet terugverdiend. De overname door HP betekent voor WebOS dat er ineens veel meer geld beschikbaar komt voor de ontwikkeling. Bron: Techworld