HP krijgt hiermee de beschikking over onder meer HyperSpace en HyperCore, een systeem om meerdere besturingssystemen tegelijkertijd te draaien. Phoenix Technologies maakt dit in een persbericht bekend.

Snelstartsysteem HyperSpace, gebaseerd op Linux, is begin 2009 geïntroduceerd. Het systeem is al enkele seconden na het starten van een pc bruikbaar. Het is bedoeld om dienst te doen naast Windows, ook gelijktijdig. HyperSpace kan namelijk draaien terwijl het besturingssysteem van Microsoft nog start, waarna de gebruiker kan overschakelen. De snelstart-omgeving biedt de gebruiker een e-mailprogramma, een webbrowser en ook VoIP-applicatie Skype.

Splashtop

Wat HP precies wil doen met de aangekochte software is niet bekend gemaakt. De pc-producent gebruikt al een snelstartsysteem (een versie van Splashtop) dat op sommige netbooks en laptops geïnstalleerd is naast Windows.

Phoenix is vooral bekend als maker van bios-chips (basic input/output system) en zegt zich te willen concentreren op dat gebied. Al eerder dit jaar verkocht Phoenix andere eigendommen.