In deze tijden van crisis komt het aan op standaardisatie, optimalisatie en automatisering. Aan de ene kant levert dat besparing op, aan de andere kant een sterke technologische basis waarmee de weg omhoog weer kan worden ingeslagen. Dat zegt Kyle Fitze, director van de StorageWorks Divisie van HP.

Hardware

HP heeft een hele reeks producten uitgebracht waarmee de storage in virtuele omgevingen met VMware kan worden gestroomlijnd. Nadrukkelijk zet HP de reeks als een lijn in de markt. “We zijn een portfolio-bedrijf”, zegt Fitze, "en dat heeft grote voordelen voor onze klanten, omdat alles op elkaar is afgestemd.” Het gaat dus om de gehele infrastructuur van het datacenter.

Als eerste is daar de hardware. HP heeft twee nieuwe arrays, de EVA6400 en de EVA8400. Nieuw daarin is bijvoorbeeld vRAID6 en de mogelijkheid om SSD schijven te gebruiken, die veel efficiënter en sneller met data omgaan.

Maar ondertussen weet HP dat er ook bij andere leveranciers wordt ingekocht. “Niet iedereen heeft onze hardware”, zegt Fitze. “Daarom ondersteunen we de hardware van alle andere leveranciers, EMC, NetApp, IBM, alles kan worden beheerd vanuit het vernieuwde beheerplatform van StorageWorks.” Volgens Fitze kan de hardware daardoor drie keer meer storage aan. “En de goedkoopste opslag-aankoop die je kunt doen is de opslag die je al hebt”, voegt hij daar aan toe. Als HP de reducties die ze hier beloven waar weten te maken, dan zal NetApp uit moeten keren op zijn verzekering.

Onderzoek

Fitze liet ook nog een filmpje zien over tieners die de storage moesten configureren van EMC, NetApp en HP. Het groepje dat het snelste de drie configuraties voor elkaar had was de winnaar en kreeg een prijs. Het was niet verwonderlijk dat EVA daar als beste uit naar voren kwam. “EVA, all the way!”, zoals een van de jongens het formuleerde. Maar natuurlijk is dit wel een onderzoek dat in opdracht van HP is uitgevoerd, dus dat maakt de uitkomst niet voor 100 procent betrouwbaar. De boodschap is wel duidelijk: ook op beheer is behoorlijk te besparen door efficiënter te werken.

Andere nieuwe producten in de lijn zijn Data Protector 6.1, dat data storage in VMware omgevingen moet verminderen door slimme deduplicatie. Nadat het bestand is opgeslagen, worden alleen de veranderingen daar aan toegevoegd, zodat het niet alleen minder ruimte kost om op te slaan, maar het is ook nog makkelijk om terug te keren naar een vorige versie. Dit principe hebben we trouwens al veel vaker gezien. Maar het blijft een goede methode.

Daarnaast heeft HP een aantal tools voor het managen van diensten en kosten en een tool die helpt bij het ontwerpen van een heel datacenter.

Bron: Techworld