LotusLive is gebaseerd op open web-standaarden, waardoor integratie met andere software makkelijker wordt. LotusLive werd onthuld op Lotusphere in Orlando, Verenigde Staten. IBM is de samenwerking aangegaan met Skype, LinkedIn en salesforce.com, waardoor de dienst beschikbaar komt voor 400 miljoen gebruikers.

Eenvoudige integratie

De contactlijsten van Skype en LotusLive kunnen bijvoorbeeld geïntegreerd worden, waardoor nog maar één programma nodig is. 'Nu zijn er vaak veel patronen die herhaaldelijk terugkomen bij bedrijven', zegt vice-president Social Software Jeff Schick in een persgesprek. Met LotusLive wordt het volgens hem veel makkelijker informatie te vinden over collega's.

Met het nieuwe pakket is volgens Schick een nieuwe stap gezet in de reis van collaboratie software. 'Deze reis kent geen duidelijk begin of eind', laat hij weten. '200 jaar geleden waren er rooksignalen, toen kwam de post en nu hebben we e-mail', schetst hij als voorbeeld.

In oktober vorig jaar introduceerde IBM het zakelijke platform als Bluehouse. Vorige week maakte IBM nog bekend dat het Bluehouse-platform een duw in rug had gekregen door de overname van Outblaze, een groot SaaS e-mail platform met 76 miljoen gebruikers.

Bron: Techworld.nl