Versie 7.5 van Sametime, die in het derde kwartaal wordt verwacht, moet nauw gaan samenwerken met Microsoft Outlook, Office en SharePoint-applicaties, aldus IBM. Gebruikers van deze programma's kunnen straks profiteren van geïntegreerde Sametime-functies, zoals het versturen van 'instant messages', het opzetten van webconferenties en het delen van applicaties.

IBM schat dat ongeveer 75 procent van de Sametime-gebruikers gebruikmaakt van het Notes/Domino messaging-platform. De overige 25 procent zou werken in een hybride omgeving, voornamelijk met Microsoft Outlook en Exchange.

De fabrikant hoopt de belangstelling onder de laatste groep te vergroten door van Sametime een 'Microsoft-vriendelijk' systeem te maken. "We brengen Sametime nu actief op het terrein van Office", aldus Ken Bisconti, vice-president bij IBM.

IBM's Sametime, dat overigens verbinding kan maken met de im-netwerken van AOL, Yahoo en Google, concurreert met Microsofts Live Communication Server (LCS). Zowel Microsoft als IBM hadden in het verleden programma's lopen om klanten van elkaar af te snoepen.

IBM test momenteel een bètaversie van Sametime 7.5. Ondersteuning voor RIM's Blackberry en diverse Nokia- en Windows Mobile-toestellen wordt toegevoegd in het vierde kwartaal, stelt de fabrikant. Bron: Techworld