Jazz moet ontwikkelteams een open platform bieden voor samenwerking. IBM werkt aan een integratie met Microsoft Visual Studio IDE, zegt Peter Klenk, een manager van IBM’s Jazz-project. "Er zijn genoeg bedrijven die zowel ontwikkeling in Java als in Visual Studio hebben. Wij moeten ervoor zorgen dat de teamtools beide ondersteunen. Daarom is Visual Studio zo belangrijk."

Deze integratie zit echter nog niet in versie 1.0 van Rational Jazz Team Concert die IBM vandaag introduceert. Ook is nog onduidelijk hoe IBM gerelateerde technologieën van Microsoft gaat ondersteunen zoals de SQL Server-database. Jazz is in de huidige release compatible met Oracle, IBM DB/2 en Derby.

Team Concert

Team Concert is het eerste commerciële product dat afkomstig is van IBM’s Jazz-platform voor 'collaborative' ontwikkeling. Versie 1.0 moet op 30 juni beschikbaar komen en biedt een portal waar verschillende ontwikkelteams samen kunnen werken met behulp van technologieën zoals instant messaging.

Team Concert komt in verschillende versies op de markt waaronder een gratis Express-C Edition en een Standard Edition voor middelgrote bedrijven. In 2009 komt er ook nog een Enterprise Edition.

Bron: Techworld