De belofte van MID is dat de mobiele apparaatjes probleemloos overweg kunnen met desktopapplicaties. Afgelopen maandag onthulde Adobe bovendien al een eerste testversie van zijn AIR-platform voor Linux. AIR moet online applicaties mogelijk maken die zowel met als zonder internetverbinding functioneren. De Linux-versie moet ervoor zorgen dat AIR-applicaties niet alleen op Windows en Mac computers draaien, maar ook op MID's.

Dit alles weerhoudt Intel er niet van om de 'C++ Software Development Tool Suite for Linux OS Supporting MID' beschikbaar te stellen. Het pakket biedt ontwikkelaars de gereedschappen die nodig zijn voor het ontwikkelen van applicaties voor Linux-gebaseerde MID’s. Zo biedt de suite tools voor coderen, compileren, debuggen en analyseren. Intel stelt de tools gratis beschikbaar. Technische ondersteuning is tegen betaling beschikbaar.

Voor het ontwikkelen van een Linux-variant voor MID’s heeft Intel vorig jaar ‘Moblin’ in het leven geroepen. Moblin is een Linux-softwareplatform en beswchikbaar gesteld aan de open source-gemeenschap. Onder andere Ubuntu-sponsor Canonical en Asianux hebben vervolgens hun eigen Moblin-varianten gebouwd die we aantreffen in de MID’s van onder andere BenQ en Lenovo. Asianux toonde vandaag tijdens een keynote zijn eigen variant genaamd Midlinux.

Bron: Techworld