De browser was sinds vorige maand handmatig te downloaden, vanaf deze week komt hij ook beschikbaar via Windows Update, meldt Microsoft. Die uitrol gaat geleidelijk en is in juni afgerond. Gebruikers moeten bij Windows Update wel zelf toestemming voor installatie geven. IE9 is niet beschikbaar voor XP. In juni verschijnt IE9 ook voor bedrijven via Windows Server Update Services.

Microsoft stelde de uitrol van de Japanse versie van IE9 uit vanwege de ramp na de zware aardbeving in dat land. De Japanse editie verschijnt nu op 25 april voor handmatige installaties en later via Windows Update.

IE9 in Nederland op plek 7

IE9 verscheen half maart. De nieuwe browserversie heeft in Nederland volgens Statcounter-cijfers een marktaandeel van 3,4 procent en staat daarmee op de zevende plek in de ranglijst met browserversies. IE8 is nog het populairst met een aandeel van 44 procent, gevolgd door Chrome 10 met 14,3 procent en Firefox 3.6 met 13 procent.

Microsoft roept sinds kort via een speciale site ook gebruikers van het sterk verouderde IE6 op om die browser niet meer te gebruiken.