De InstallFree Bridge maakt het mogelijk om virtuele applicaties eenmalig te verpakken en vervolgens overal te draaien. ‘Overal’ kan volgens het bedrijf zijn op Windows XP of Vista pc’s, maar ook op servergebaseerde oplossingen zoals Citrix XenApp (voorheen Presentation Server), Windows Terminal Server en Windows-gebaseerde virtuele machines. Windows is bij deze oplossing dus wel het sleutelwoord.

De applicatie wordt verpakt compleet met de bronnen die nodig zijn om de applicatie te draaien. Het is niet nodig om de InstallFree Bridge te installeren op de host-pc. Als de gebruiker inlogt op het normale Windows inlogscherm, maakt de InstallFree Bridge contact met de Active Directory-server. Op basis van de gebruikersrechten worden de benodigde applicaties vervolgens gedownload en gekoppeld aan het OS.

Het gemak voor beheerders is dat de applicaties centraal zijn te beheren met behulp van een eenvoudige interface, zo belooft InstallFree in een persbericht. Ook worden applicatieconflicten voorkomen. Gebruikers kunnen de versleutelde InstallFree Virtual (IVF)-applicaties overal benaderen via LAN, internet of USB-stick.

De InstallFree Bridge is online beschikbaar en het bedrijf zou op het punt staan om ‘een samenwerking aan te kondigen met een grote Europese reseller’. Later dit jaar komt ook nog de InstallFree Desktop op de markt.

De markt voor applicatievirtualisatie is al een tijdje flink in beweging. Zo kondigde Symantec eerder deze week nog de overname aan van Appstream terwijl VMware zijn oog begin dit jaar liet vallen op Thinstall. Microsoft mengde zich al in 2006 op de markt via een overname van Softricity.

Bron: Techworld