Suportfora staan vol klachten van gebruikers van Internet Explorer 11 die geen YouTube-video's meer kunnen afspelen of andere Flash-gerelateerde problemen hebben, zo schrijft Webwerelds Amerikaanse zustersite Infoworld. De problemen lijken zich alleen voor te doen bij mensen die IE 11 in Windows 7, 8 of 8.1 gebruiken.

Problemen sinds release Windows 8.1

De problemen lopen uiteen – zo worden er onder meer BSOD's gemeld als Flash wordt aangesproken en is er sprake van plug-ins die blijven mekkeren om een update die allang is geïnstalleerd – en daarom is er ook geen eenduidige oplossing. De problemen spelen al langer en bij de laatste Patch Tuesday rolde Microsoft een fix voor Internet Explorer uit. Maar deze lijkt wat Flash betreft geen effect te hebben gehad.

Infoworld merkt op dat Microsoft in maart is overgestapt van een whitelist met Flash-sites, naar een blacklist in de in IE verwerkte Flash Player. Kort na het verschijnen van Windows 8.1 en Internet Explorer 11 zijn er diverse Flash-issues opgedoken. Inmiddels doen de problemen zich ook voor op Windows 7 en 8.