Vrijdag kwam in het nieuws dat de final release van Internet Explorer 9 alleen zou draaien op Windows 7 met service pack 1. Microsoft had die informatie in een lijst met veelgestelde vragen van beheerders gezet.

Het bedrijf uit Remond kwam daar een dag later op terug. In die lijst met vragen staat nu expliciet dat het niet nodig is om het service pack vooraf te installeren. De browser installeert de benodigde updates zelf.

Direct2D

De volledige versie van Internet Explorer 9 heeft een aantal updates nodig om te kunnen draaien op Windows 7. Microsoft heeft updates gemaakt voor Direct2D en de Media Foundation APIs waar de browser veel gebruik van maakt.

Deze updates zitten in service pack 1, maar Microsoft gaat deze nu ook los uitbrengen. Mochten de updates tijdens de installatie van Internet Explorer 9 nog niet op de pc staan, dan installeert de browser de updates dus zelf. Eerder riep Microsoft beheerders juist op om Internet Explorer 9 pas na of tegelijk met de uitrol van Windows 7 SP1 te implementeren.

Verduidelijking

Een woordvoerder van Microsoft laat de Amerikaanse Techworld weten dat het bedrijf de plannen voor IE9 niet heeft bijgesteld. De verandering van het antwoord zou vooral te maken hebben met een verduidelijking over wat nu precies de eisen voor de browser zijn.