Daarom vraagt het site-ontwikkelaars nu al om over te stappen op de nieuwe engine en standaarden. Internet Explorer, onder ons sinds augustus 1995, kan niet direct de nek worden omgedraaid vanwege legacy-problemen, laat Microsoft weten. Daarom is Windows 10 de eerste Windows die twee verschillende Microsoft-browsers draait.

Voorkeursbehandeling

Maar dat zal niet lang duren als het aan Microsoft ligt. Het bedrijf zet qua ontwikkeling volledig in op Spartan, dat straks ongetwijfeld kan rekenen op een voorkeursbehandeling bij de default-instellingen. Spartan maakt gebruikt van een nieuw gebouwde rendering engine, op basis van een fork van Trident, zo bevestigt Microsoft tegenover ZDnets Mary Jo Foley. Het bedrijf werkt achter de schermen al maanden aan de nieuwe browser.

"Als je website afhankelijk is van Internet Explorer legacy-onderdelen raden we u een update aan naar moderne standaarden", schrijft Microsoft in zijn nieuwe browserstrategie. Daarbij doelt het bedrijf op speciaal voor IE ontwikkelde ActiveX-componenten en Browser Helper Objects (BHO). Spartan laadt de IE11-engine waar nodig voor zakelijke (legacy)websites, terwijl het de nieuwe rendering engine gebruikt voor moderne websites. "Het doel is interoperabiliteit met het moderne web."

Hulp

Daarom vraagt Microsoft websiteontwikkelaars vriendelijk om hulp. Zij kunnen de nieuwe dual rendering engine, die dus ook in IE11 moet gaan draaien, alvast testen via het Windows Insider Program.

Lees verder: Wat Microsoft niet zegt over Windows 10 Een eerste blik op het nieuwe Spartan: Klik voor groot